Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Лекарите Джема Грозданова от Републиканци за България и доц.

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Лекарите Джема Грозданова от Републиканци за България и доц.
Коментари Харесай

Лекари за външната политика и ваксинирането: Конфронтация със силна държава не е от полза за никого

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Лекарите Джема Грозданова от " Републиканци за България " и доцент Георги Кючуков от АБВ разясниха в студиото на " Лице в лице " по БТВ външната политика и имунизирането:

" Трябва да използваме ваксини, които са потвърдено ефикасни, а да не вършим геополитика от медицината. България има опция да реши независимо дали това нещо да се направи или не. Трябва да се обмисли въпроса дали може да употребяваме друга ваксина. Направиха се доста неточности по какъв начин се разпределяха количествата. " Астра Зенека " се съхранява по-лесно просто. Ние нямаме опция да съхраняваме при минусови температури. 

Русия би могла да въздейства единствено на страни, които нямат достъп до ваксини. 

Ваксините на " Пфайзер ", на " Модерна " и на " Астра Зевенека " бяха дадени на по-богатите страни, а останалите се обърнаха към съветската и китайската ваксина. 

Към Русия би трябвало да имаме кардинална позиция и координирана политика. Ние олекваме, гледайки да създадем тази дивертификация. Турски поток и " Белене " не са в наша изгода в интернационален проект. 

Но пък има експанзия на Русия по отношение на Украйна, да не забравяме. Икономиката е един от най-силните козове за въздействие. В интернационалните връзки има два правилото: ненарушимост на границите и самоопределение на страните. ", - сподели дамата в студиото. 

" Защо се провали имунизационният проект?! Всичките ваксини са трети етап. Проследява се дълготрайният резултат - те са безвредни, могат да бъдат употребявани, дали няма да се появят някакви странични феномени. Ние по същия метод бихме могли да поемем и съветската и китайската, тъй като те са на същия стадий на развиване на самия артикул. Не е грушка това, което някои страни направиха с оглед имунизирането. 

В България има разнопосочни говорения по връзки на Русия. В Европейски Съюз мненията за Русия са радикално противоположни. Русия си е такава, каквато е. Въпросът е какво да вършим, с цел да имаме изгода от това. Единият метод в Европа е против Русия и другият - сигурност с Русия. Според мен вторият метод е доста по-голям за нашите страни. Конфронтация със мощна страна не е от изгода за никого ", добави гостът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР